Ny dato kommer. Sigurd Hole og RORAIMA

Om arrangementet

Sigurd Hole – Roraima

RORAIMA ble skrevet som et bestillingsverk for Oslo World i 2020, og ble urfremført i Kulturkirken Jakob under festivalen. Verket setter fokus på temaer som naturmangfold og økologisk sårbarhet, og henter inspirasjon blant annet fra lyden av regnskogen i Amazonas og Yanomami-folkets mytologi. Musikken inneholder feltopptak fra regnskogen av den amerikanske lydbildeøkologen Bernie Krause. Med seg til å spille grønne toner på platen og konserten er et knippe spennende musikere og som ikke det var nok, løftes kvelden av en flott visuell produksjon av Jan Erik Holto.

Med sin mangefasetterte bakgrunn peker Roraima på kjernen i vår tids største utfordring, nemlig de grunnleggende filosofiske problemene ved den industrielle verdens forhold til naturen. Men - midt i denne eksistensielle krisen finnes også en kime til håp. Håp om at hele menneskeheten kan bli en mer likeverdig del av det store orkesteret som er vår levende planet.

RORAIMA ble sluppet på plate i vinter, og har allerede fått overveldende mottakelser både i Norge og i utlandet. 

Sigurd Hole har de senere årene høstet internasjonal anerkjennelse for sine nytenkende solo kontrabassalbum, og han har spilt solokonserter verden rundt på scener som Carnegie Hall i New York og Konserthuset Stockholm. Som komponist utforsker han ofte ulike sider av forholdet mellom mennesket og natur, hvor lyden av naturen og det å lytte til naturen både i direkte og overført betydning spiller en sentral rolle.  

Med: Trygve Seim (saksofoner)
Frode Haltli (akkordeon)
Helga Myhr (hardingfele/vokal)
Tanja Orning (cello)
Håkon Aase (fiolin)
Knut Kvifte Nesheim (perkusjon)
Sigurd Hole (kontrabass)

Lyd: Audun Strype
Lys / video: Jan Erik Holto

Arrangør: Blå Grotte i samarbeid med Dansekunst i Østfold, Bærum Kulturhus og Dan sør-øst Norge